Bělorusko porazilo Nory v prodloužení a má znovu blíž ke čtvrtfinále

30.04.2009 19:05

 

 
30. dubna 2009  19:05
Gól Saleje v prodloužení v utkání s Norskem může mít pro běloruské hokejisty vysokou cenu. Na světovém šampionátu ve Švýcarsku mají totiž po vítězství nad Seveřany 3:2 v osmifinálové skupině F na svém kontě čtyři body a přibližují se tak postupu do čtvrtfinále.

Na norského brankáře Lysenstöena dotírají Bělorusové Kolcov a Grabovskij.

foto: Reuters

Na norského brankáře Lysenstöena dotírají Bělorusové Kolcov a Grabovskij.

Bělorusko - Norsko: Lysenstöen, Kolcov a GrabovskijNorsko: Thorensen, Skroder a  Vikingstad  Prohlédni fotkyŠvýcarsko - Lotyšsko: zákrok MasalskiseŠvýcarsko - Lotyšsko: Gerber inkasuje po ráně Cipulise

 

Bělorusko hrálo hned v úvodu přesilovku, ale bez úspěchu. Naopak krátce po jejím skončení chyboval při rozehrávce gólman Mezin, Norové se dostali do přečíslení, Vikingstad posunul kotouč na Thoresena a ten otevřel skóre.

Přestože Seveřané zvítězili v prvním dějství na střely vysoko 15:6, další gól nepřidali.

Hned v úvodu druhé části ale hráli přesilovku po Rjadinského nebezpečné hře vysokou holí, za niž inkasoval trest na dvě plus dvě minuty, a první z trestů ukončil Mats Trygg gólem již po 12 vteřinách. Napřáhl od modré čáry a běloruský bek Salej si nešťastně srazil bruslí puk do vlastní sítě.

Po dvou minutách však vypálil v přesilovce Ugarov a tečovaná rána proklouzla Lysenstöenovi za záda. Vrátit Norům dvoubrankový náskok mohl v 25. minutě Skröder, trefil však jen tyč Mezinovy branky.

Místo bezpečnějšího vedení bylo hned zkraje třetí dvacetiminutovky vyrovnáno. V 42. minutě byl vyloučen Hansen, ale na trestné lavici pobyl pouhých deset vteřin, neboť přesně zacílil Grabovskij a vyrovnal. Poté měl velkou šanci Ugarov, zakončit však nedokázal.

V opatrném prodloužení si Bělorusové vyžádali oddechový čas, což se jim po minutě vyplatilo. K odraženému kotouči se dostal Salej a rozhodl o bodu navíc pro svůj tým.

Bělorusko - Norsko 3:2 PP

Branky a nahrávky: 23. Ugarov (Děmagin, Baško), 42. Grabovskij (Kaljužnyj), 65. Salej (Kaljužnyj, Grabovskij) - 7. Thoresen (Vikingstad), 21. Mats Trygg. Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Sterns (USA) - Valach (SR), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. Diváci: 3374. Třetiny: 0:1, 1:1, 1:0 - 1:0.

Bělorusko: Mezin - Rjadinskij, Salej, Denisov, Baško, Usenko, Kosťjučenok, Antonov - Michalev, Meleško, Čupris - Ugarov, Kaljužnyj, Grabovskij - Stas, Kolcov, Děmagin - Kulakov, Kovyršin, Stefanovič - Antoněnko. Trenér: Glen Hanlon.

Norsko: Lysenstöen - Mats Trygg, Myrvold, T. Jakobsen, Holös, Lund, Bonsaksen, Kaunismäki - Skröder, Vikingstad, Thoresen - Hansen, Spets, Röymark - Zuccarello Aasen, Ask, Bastiansen - Forsberg, Lorentzen, Laumann Ylven. Trenér: Roy Johansen.

Tabulka

    Z V VP PP P S B
1. Kanada 3 3 0 0 0 18:5 9
2. Finsko 2 2 0 0 0 9:3 6
3. Bělorusko 3 0 2 0 1 6:9 4
4. Česko 3 1 0 0 2 9:11 3
5. Slovensko 2 0 0 1 1 4:9 1
6. Norsko 3 0 0 1 2 4:13 1
stačí kliknout na odkaz a vyjde vám stránka ze které jsem tento článek odebíral
 
Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní