Do bojů o udržení vstoupili lépe Rakušané a Dánové

01.05.2009 19:00

 

1. května 2009  18:34,  aktualizováno 19:00
První body do tabulky o udržení v elitní skupině hokejového mistrovství světa si připsaly reprezentace Dánska a Rakouska. Seveřané zdolali Německo 3:1, zatímco Rakušané rozstříleli Maďarsko 6:0. Gólový hattrick a jednu asistenci zaznamenal Thomas Koch. Němci jako pořadatelé šampionátu v roce 2010 mají jistotu záchrany.

Rakousko - Maďarsko: Márton Vas (v červeném) z Maďarska proniká přes Thomase Kocha

foto: Reuters

Rakousko - Maďarsko: Márton Vas (v červeném) z Maďarska proniká přes Thomase Kocha

Rakousko - Maďarsko: maďarský obránce Omar Ennaffati (číslo 63) sráží rakousjkého útočníka Rolanda Kaspitze na svého brankáře Leventeho Szupera..Prohlédni fotky Rakousko - Maďarsko: Rakušané Unterluggauuer, Koch a Vanek (zleva) se radují z gólu.

 

Německé trápení pokračuje

Hokejisté Dánska vstoupili úspěšně do boje o setrvání v elitní kategorii mistrovství světa, když porazili ve skupině o udržení Německo 3:1. O cenném vítězství rozhodl v 50. minutě Peter Regin a výsledek ještě pojistil Nichlas Hardt. V neděli budou hrát Dánové o další důležité body s Maďarskem. Němci, kteří mají jako pořadatel příštího světového šampionátu záchranu jistou, nastoupí proti Rakousku.

O branky v úvodní části se postaraly na obou stranách posily z NHL. Dánové se radovali v 11. minutě díky trefě útočníka Mikkela Boedkera z Phoenixu a za tři minuty vyrovnal obránce Schubert z Ottawy. Němci pak pohrdli šancemi, které měli Hackert, Mulock, Hecht či po sólu Seidenberg.

V 50. minutě projel celým hřištěm také Regin a Pätzolda překonal. Při Schubertově vyloučení ještě Hardt pojistil výsledek, který ještě zesílí kritiku na adresu trenéra Uweho Kruppa, jenž byl pod palbou už poté, co Němci nepostoupili do osmifinálové fáze.

Německo - Dánsko 1:3

Branky a nahrávky: 14. Schubert (Ullmann, Butenschön) - 11. Mikkel Boedker (Madsen), 50. Regin, 54. Hardt (Green). Rozhodčí: Ország (SR), Šindler (ČR) - Bouguin (Fr.), Wehrli (Švýc.). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4241. Třetiny: 1:1, 0:0, 0:2.

Německo: Pätzold - Schmidt, Bakos, Butenschön, Schubert, Osterloh, Moritz Müller, Renz, Hördler - Hecht, Barta, Mulock - Rankel, Ullmann, Seidenberg - Gogulla, Hackert, Wolf - Felski, Hospelt, Kreutzer. Trenér: Uwe Krupp.

Dánsko: Galbraith - Larsen, Pedersen, Damgaard, Mads Bech Christensen, Mads Boedker, D. Nielsen - Madsen, Mikkel Boedker, Regin - Green, Staal, Hadrt - Degn, Mads Christensen, J. Jakobsen - Dresler, Sundberg, Jensen - Lykkeskov, Olsen. Trenér: Per Bäckman.

Nováčkovské derby pro Rakušany

Hokejisté Rakouska porazili při vstupu do skupiny o udržení na mistrovství světa ve Švýcarsku Maďarsko 6:0. Třemi góly a jednou asistencí se dnes zaskvěl útočník Thomas Koch, gólman Bernd Brückler si připsal poprvé na turnaji čisté konto. Rakušany čeká v neděli Německo, Maďaři budou bojovat o naději proti Dánsku.

V souboji nováčků otevřel po šancích na obou stranách skóre až 47 vteřin před koncem úvodního dějství Koch. Po 43 vteřinách druhé třetiny po kombinaci Vaneka se Setzingerem znovu útočník Salcburku zvýšil na 2:0.

Výhru si Rakušané pojistili ve druhé třetině díky dvěma využitým přesilovkám. V době, kdy pykal Tokaji, se trefil Setzinger, a Svasznekovo vyloučení zužitkoval Vanek. Třetí přesilovku využil v 59. minutě Koch a dovršil hattrick. Pak ještě 24 vteřin před koncem skóroval Kaspitz.

Rakousko - Maďarsko 6:0

Branky a nahrávky: 20. Koch (Baumgartner), 21. Koch (Setzinger, Vanek), 24. Setzinger (Vanek), 34. Vanek (Koch), 59. Koch, 60. Kaspitz (Unterluggauer, Nödl). Rozhodčí: Looker (USA), Rönn - Orelma (oba Fin.), Kicha (Ukr.). Vyloučení: 9:7. Využití: 3:0. Diváci: 4042. Třetiny: 1:0, 3:0, 2:0

Rakousko: Brückler - Unterluggauer, Werenka, Rebek, Oraze, P. Lakos, A. Lakos, Altmann - Koch, Setzinger, Vanek - Nödl, Kaspitz, Trattnig, Peintner, Ofner - Schellander, Kristler, Baumgartner. Trenér: Lars Bergström.

Maďarsko: Szuper - Horváth, Tokaji, Svasznek, Šille, Szélig, Ennaffati, Kangyal - Palkovics, Fekete, J. Vas - M. Vas, Ladányi, Peterdi - Kovács, Jánosi, Vasjunin - Kóger, Holéczy, Nagy - Majoross. Trenér: Pat Cortina. 

 

Tabulka

 

 

1. Rakousko 1 1 0 0 0 6:0 3
2. Dánsko 1 1 0 0 0 3:1 3
3. Německo 1 0 0 0 1 1:3 0
4. Maďarsko 1 0 0 0 1 0:6 0

 

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní