Eliáš už je s Růžičkou domluvený. Teď záleží na postoji New Jersey

30.04.2009 12:57

 

30. dubna 2009  10:03,  aktualizováno 11:20
Vedení hokejové reprezentace už netrpělivě čeká na výsledky lékařské prohlídky Patrika Eliáše. Pokud v nich útočník New Jersey uspěje, už mu nebude nic bránit v tom, aby nasedl do letadla směr světový šampionát ve Švýcarsku.

Patrik Eliáš

foto: Reuters

Patrik Eliáš

Devils v noci z úterý na středu nečekaně vypadli z 1. kola Stanley Cupu, když v rozhodujícím sedmém zápase doma prohráli s Carolinou 3:4. Pro Eliáše a spol. to byl velký šok, protože tým ještě 80 vteřin koncem vedl 3:2.

Nejproduktivnější Čech letošního ročníku NHL prožíval obrovské zklamání, teď už se ale těší, že si po roce znovu zahraje na mistrovství světa. "Patrik má zájem přijet. Už dokonce mluvil s trenérem Růžičkou a domluvili se. Definitivní stanovisko padne v následujících dnech," prozradila Eliášova manažerka Pavlína Drtinová.

Kouč národního týmu totiž stojí před důležitou volbou. Pokud by na soupisku pro šampionát dopsal Eliáše, musel by z kádru vyřadit jednoho obránce. "Je to risk, ale asi do toho půjdeme," poznamenal Růžička, který už vyhlíží přílet Milana Michálka ze San Jose.

Český výběr tak podle všeho odehraje zbytek turnaje se sedmi beky, domů bude muset odletět Zdeněk Kutlák.

Ještě však není vůbec jisté, jestli Eliáš skutečně dorazí. Na konci sezony měl totiž potíže s nohou a teď bude záležet, jak se k jeho zdravotnímu stavu postaví New Jersey. "Těžko odhadovat, ale Patrik se cítí v pořádku," tvrdí Drtinová.

Může se ale klidně stát, že klubový lékař bude mít jiný názor. Eliáš je totiž v Jersey největší hvězdou s nejvyšším příjmem. Proto by bylo pochopitelné, kdyby vedení nechtělo riskovat a start na šampionátu mu zatrhlo.

O všem se rozhodne v pátek v noci evropského času, kdy třebíčského rodáka čeká zmiňovaná výstupní prohlídka. Krátce se po ní se dozví definitivní verdikt.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní