EURO HOCKEY TOUR 08/09

02.02.2009 18:28

Jaromíra Jágra s Jakubem Klepišem přemohla chřipka, švédských LG Games se nezúčastní

 

Česká hokejová reprezentace se bude muset na nadcházejících Švédských hrách obejít bez největší hvězdy Jaromíra Jágra (na snímku). Opora ruského Omsku se dnes trenérovi národního týmu Vladimíru Růžičkovi omluvila ze zdravotních důvodů. Večer stejný krok učinil i jeho klubový spoluhráč Jakub Klepiš. Sdělil to tiskový mluvčí národního týmu Pavel Bárta.

"Má chřipku, a nebude proto hrát ani v dnešním zápase Kontinentální ligy," řekl na Jágrovu adresu Bárta. Klepiš ve vítězném zápase proti Novosibirsku nastoupil a vstřelil i jeden gól, nakonec se ale i on kvůli začínající viróze omluvil.

 

Místo Jágra byl do reprezentace povolán karlovarský útočník Petr Kumstát, na Klepišovo místo se posunul Václav Nedorost z Liberce.

Zejména díky možnosti vidět Jágra čeští fanoušci vyprodali čtvrteční zápas v Praze, v kterém se Česko utká v zahajovacím utkání třetího dílu seriálu Euro Hockey Tour s Finskem. Do Stockholmu, hlavního dějiště turnaje, se český tým přesune až v pátek a následně se o víkendu utká se Švédskem a Ruskem.

Slavný kladenský odchovanec se v nominaci na Švédské hry objevil nečekaně. Původně totiž sám hráč i Růžička avizovali, že Jágr se k týmu připojí až při závěrečné přípravě na mistrovství světa. Nakonec ale bylo vše jinak a Růžička se se svým někdejším spoluhráčem domluvil, že Jágr bude reprezentovat již v únoru.

Aktuálně je ve výběru, který se sejde v Praze v úterý odpoledne, třináct hráčů z české

extraligy a deset krajánků z Kontinentální, švédské a švýcarské ligy
Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní