Honda je zachráněna! Do F1 vstupuje nejbohatší muž světa

28.12.2008 13:00

 

28. prosince 2008  13:00
Honda je zachráněna! Mexický miliardář Carlos Slim dnes potvrdil, že se stal novým investorem stáje formule 1 z Brackley. "Podepsáno ještě není, ale je jasné, že bývalý tým Hondy bude závodit i v příští sezoně," citoval Slima italský deník La Stampa.

Bruno Senna, Honda 

Bruno Senna, Honda

Osmašedesátiletý Slim údajně získal stáj formule 1 za jediný dolar. Ale kupní cena nebyla podstatná, nový majitel musí být schopný pokrýt roční rozpočet jednoho z největších týmů v seriálu, který dosahuje 400 milionů dolarů (více než 7,5 miliardy korun).

A to by pro vlastníka telekomunikační společnosti Telmex neměl být problém, podle amerického ekonomického časopisu Forbes je aktuálně nejbohatším mužem světa.

Slim navíc prozradil jezdecké složení pro příští sezonu: "Chci pokračovat ve vývoji, který započali předchozí majitelé. Jezdci pro příští sezonu budou Jenson Button a Bruno Senna, který nahradí Rubense Barrichella," uvedl.

Japonská automobilka oznámila na počátku prosince odchod z prestižního šampionátu kvůli světové ekonomické krizi a nabídla stáj k prodeji.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní