Nakazil Kanaďany turínský vir?

19.02.2010 14:43

 

Kanadský útočník Rick Nash před brankářem Švýcarska Jonasem Hillerem

Kanadský útočník Rick Nash před brankářem Švýcarska Jonasem Hillerem
foto: Hans Deryk, Reuters

Švýcaři nás donutili okusovat si nehty, i takto komentují vydřené vítězství domácích hokejistů v olympijském turnaji kanadští novináři. Kanada ztratila se Švýcarskem dvoubrankové vedení a nakonec se až do konce strachovala o vítězství. O tom rozhodl ve čtvrté sérii samostatných nájezdů Sidney Crosby, díky němuž Javorové listy vyhrály 3:2.

19. 2. 2010 10:26 VANCOUVER

Internetové stránky deníku Ottawa Sun připomínají čtyři roky starou porážku 0:2 se stejným soupeřem z Turína, která pak vedla k celkovému sedmému místu Kanady v olympijském turnaji.

„Samozřejmě, že tohle není konec světa, ostatně všech dvanáct týmů na turnaji postoupí do dalších bojů. Ovšem po zápasech, jako byl tento, se rojí otazníky, jestli Kanaďany nenakazil stejný vir jako v Itálii,“ napsal server s tím, že ztráta se Švýcarskem posílila náboj nedělního souboje domácích s Američany.

Kanada - Švýcarsko
 
On-line reportáž z utkání
 
Referát ze zápasu
 


Těžce vybojované vítězství komentuje i server TSN. Za muže zápasu označil jednoznačně gólmana Švýcarů Jonase Hillera, který zastavil 45 ran. „Kanada jej nepřetržitě zasypávala ranami, vždy ale dokázal vytáhnout parádní zákrok. Podařilo se mu ustát tlak domácích, počínal si mistrovsky. Atmosféra v hale se dala krájet, když se šlo do nájezdů,“ uvedl server.  

„Tohle měl být jeden ze zahřívacích zápasů pro Kanadu, ale proměnil se v bitvu. Především díky Hillerovi, který byl úžasný a donutil domácí fanoušky okusovat si nehty. Švýcaři neměli v utkání co ztratit. Ale představte si tu úzkost, pokud by Kanada prohrála,“ napsal komentátor listu Vancouver Sun Brad Ziemer.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní