Největší zábava v hotelu: české filmy u masérů

30.04.2009 17:13

 

Jaromír Jágr (uprostřed) a Aleš Hemský přicházejí na trénink českého týmu v Klotenu.

Jaromír Jágr (uprostřed) a Aleš Hemský přicházejí na trénink českého týmu v Klotenu.
 

 

V kabině se mačkají, ale hotel Hilton, vzdálený sotva čtvrthodinu chůze od klotenské haly, nabízí českým hokejistům maximální pohodlí. Už procházku do něj parkem si užívají, i když ve středu při hustém dešti a citelném ochlazení jeli všichni autobusem.

30. 4. 2009 12:27 KLOTEN

„Předchozí dny jsem ale chodil pěšky, je to dobrý způsob odreagování,“ říká kapitán Marek Židlický, jenž sdílí hotelový pokoj s Jaroslavem Hlinkou a většina jejich debat se točí kolem aut a motorek.

Většinou spolu bydlí hráči podle klubové příslušnosti. Na jednom pokoji narazíte na edmontonské duo Kotalík, Hemský, vedle jsou Irgl a Vašíček z Jaroslavli, pak karlovarští Mensator s Němcem, z Pardubic pocházející Čáslava s Rolinkem či kamarádi z Ostravy Olesz s Polákem. Samotní jsou jen Jágr, Marek, Plekanec.

Centrem zábavy je tradičně pokoj masérů. „Pro hráče máme, o co si řeknou, a pro sebe manželskou postel,“ směje se Petr Bílek a ukazuje bohatou zásobu českých komedií. „Kluci se chodí pravidelně dívat a letí klasika. Švejk, Anděl na horách, Chalupáři nebo Marečku, podejte mi pero,“ dodává.

Velká hotelová jídelna, kde reprezentanti snídají, obědvají i večeří, působí luxusně a je otevřená nonstop, takže si kdykoli mohou přijít pro pití či zobnout si z ovocných mís. „Jídla by mohlo být ještě víc, já toho sním hrozně moc,“ usmívá se Aleš Kotalík, který platí nejen za nejhladovějšího, ale i nejupovídanějšího hráče týmu.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní