Obecná informace

07.02.2009 19:30

 

Německý seriál Cobra 11 se může s úspěchem rovnat obdobným sériím americké provincie. Spolupráce jeho tvůrců s automobilkami BMW a Mercedes, a práce 10 až 16 kamer vykonaly své. Režisér a specialista na akční scény Hermann Joha ručí za nejlepší úroveň kaskadérských záběrů.

Natáčení celého projektu financuje německý televizní gigant RTL Television a jedna epizoda ho průměrně přijde na cca 10 milionu Kč. Spotřebuje se v průměru 10 až 25 automobilů na jednu epizodu. Jejich likvidace je okořeněna dlouhými skoky a ohlušujícími explozemi, jaké jsou na našich obrazovkách k vidění poprvé. Od začátku Kobry 11 jich tak podle RTL šlo do šrotu už přes 3000 (slovy přes tři tisíce)!

Natáčení, které zpočátku probíhalo v okolí Berlína, se od 3.série přesunulo do Kölnu, Düsseldorfu a Hürthu, později přibyl i Bonn. Zajišťuje jej německá "kaskadérská" firma Action Concept, která svými výkony může směle konkurovat hollywoodským akčním filmům. Často musí ale štáb použít i výkonnou počítačovou techniku, aby dosáhl požadovaných výsledků a efektů. "Používáme stejnou technologii, s jakou pracovali filmaři snímků "Den nezávislosti" nebo "Godzilla". Auta by při explozích nikdy nelétala tak vysoko a daleko," vysvětlil programový ředitel televize RTL Marco Conrad.
Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní