Záhrobská získala stříbro, ve Val d'Isere nestačila jen na Rieschovou

14.02.2009 14:49

 

Záhrobská získala stříbro, ve Val d'Isere nestačila jen na Rieschovou

Česká lyžařka Šárka Záhrobská získala medaili i na třetím světovém šampionátu za sebou. Vítězka slalomu ze švédského Aare v sobotu ve francouzském Val d'Isere nestačila jen na Němku Marii Rieschovou a po výpadcích ostatních závodnic rozšířila svou sbírku o stříbro. Bronz získala švédská slalomářka Frida Hansdotterová.

14. 2. 2009 10:55 - 14. 2. 2009 14:39 Aktualizováno VAL D´ISERE

Narozdíl od zlatého závodu v Aare, kde první kolo vyhrála, zajela Záhrobská v první jízdě čtvrtý nejlepší čas a útočila na nejvyšší příčky ze stejné pozice jako před čtyřmi lety v Santa Caterině, kde vybojovala bronz.

Česká slalomářská specialistka sjela první část závodu bez většího zaváhání, ve spodní pasáži ale zpomalila a od nejrychlejší Italky Mölggové ji dělilo 47 setin sekundy. „Mám malou ztrátu, závod není u konce,“ podotkla obhájkyně mistrovského titulu optimisticky před druhým kolem, jehož podobu určil otec nejúspěšnější české alpské lyžařky Petr Záhrobský.

Náročná trať druhého kola dokonale sedla vyhovoala nejlepší slalomářce letošní sezóny Rieschové. Ta po nepovedeném prvním kole útočila až ze šestého místa, druhou jízdu ale zvládla bravurně a ujala se průběžného vedení. Záhrobské druhé kolo nesedlo podle představ a v cíli byla až za svou německou soupeřkou. Nakonec jí ale pomohly výpadky soupeřek: problémy totiž měly Francouzka Aubertová, Američanka Vonnová i po prvním kole vedoucí Mölggová.

Česká lyžařka tak dostala opožděný stříbrný dárek ke středečním 24. narozeninám a současně zkompletovala svou sbírku cenných kovů z mistrovství světa.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní