Bělorusko je v osmifinále, Maďaři budou hrát o udržení

28.04.2009 19:50

 

Bělorusko je v osmifinále, Maďaři budou hrát o udržení

velikost textu:
28. dubna 2009  18:45
Souboj o postup ze skupiny A na mistrovství světa ve Švýcarsku zvládli lépe hokejisté Běloruska, kteří porazili Maďarsko 3:1. Maďaři dlouho drželi vyrovnaný stav, Bělorusové o vítězství rozhodli až v závěru, když se trefil Ugarov.

PŘETLAČOVANÁ. Tento souboj dopadl nerozhodně, po zápase se mohli radovat hokejisté Běloruska.

foto: Reuters

PŘETLAČOVANÁ.

Tento souboj dopadl nerozhodně, po zápase se mohli radovat hokejisté Běloruska.

Tým Běloruska tak bude v osmfinálové skupině F hrát i s Českem. Maďarsko bude hrát o udržení v elitní skupině mistrovství světa.

Skupinu A uzavře večerní duel mezi zatím suverénní Kanadou a Slovenskem.

Favorizovaní Bělorusové začali zápas nejlépe, jak jen mohli. Na začátku třetí minuty při přesilovce po vyloučení Széliga sice ještě Antoněnka vychytal gólman Szuper, ale o minutu později byl již na konci perfektní souhry Kaljužnyj a poslal svůj tým do vedení.

Těsným vedením Běloruska také skončila i přes několik velkých šancí Maďarů první třetina.

Houževnatí Maďaři však stejně jako ve vstupním duelu proti Slovensku nesložili zbraně a poněkud vlažný přístup svého soupeře dokázali potrestat v 26. minutě, kdy vyrovnal Peterdi.

Bělorusové sice přidali, byli střelecky výrazně aktivnější, ale na vedoucí branku si museli počkat až do samého závěru zápasu.

V polovině 55. minuty dostal puk rozjetý Ugarov, prohnal se podél hrazení okolo dvou maďarských zadáků a poté, co se natlačil před Szupera, překonal ho bekhendovým blafákem.

Bělorusko si mohlo hodně oddechnout. Maďarsko se sice ještě pokusilo o zvrat hrou bez brankáře, místo vyrovnání však inkasovalo potřetí z hole Grabovského

MaďaRsko - Bělorusko 1:3

Branky a nahrávky: 26. Peterdi (Ladányi, M. Vas) - 4. Kaljužnyj (Antoněnko, Salej), 55. Ugarov (Kaljužnyj), 60. Grabovskij (Kaljužnyj, Salej). Rozhodčí: Hansen (Nor.), Kurmann (Švýc.) - Bouguin (Fr.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. Diváci: 4710.

Maďarsko: Szuper - Svasznek, Šille, Horváth, Tokaji, Szélig, Ennaffati, Kangyal, Ondrejčík - Palkovics, Fekete, J. Vas - M. Vas, Ladányi, Peterdi - Kovács, Jánosi, Vasjunin - Majoross, Holéczy. Trenér: Pat Cortina.

Bělorusko: Mezin - Rjadinskij, Salej, Denisov, Baško, Usenko, Kosťjučenok, Antonov - Michalev, Kolcov, Čupris - Ugarov, Kaljužnyj, Grabovskij - Antoněnko, Stas, Děmagin - Kulakov, Kovyršin. Trenér: Glen Hanlon.

Tabulka

    Z V VP PP P S B
1. Kanada 2 2 0 0 0 15:1 6
2. Bělorusko 3 1 1 0 1 6:8 5
3. Slovensko 2 1 0 1 0 5:5 4
4. Maďarsko 3 0 0 0 3 4:16 0
 
Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní