Brankářskou jedničkou bude Štěpánek, z Mensatora je pouze trojka

18.04.2009 14:00

 

Brankářskou jedničkou bude Štěpánek, z Mensatora je pouze trojka

velikost textu:
23. dubna 2009  21:45
Kloten (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Nejužitečnější hráč extraligového play-off Lukáš Mensator se musí na mistrovství světa ve Švýcarsku prozatím mezi brankáři smířit s rolí trojky. Jedničkou týmu bude vítkovický mladík Jakub Štěpánek, jeho náhradníkem zkušený Martin Prusek.

Brankáři Lukáš Mensator (vlevo) a Martin Prusek při úvodním tréninku ve Švýcarsku

foto: Kamaryt Michal,  ČTK

Brankáři Lukáš Mensator (vlevo) a Martin Prusek při úvodním tréninku ve Švýcarsku

Po čtvrtečním podvečerním tréninku českých hokejistů v dějišti šampionátu to prozradil Josef Jandač, asistent kouče Růžičky.

Trenéři českého týmu se tak rozhodli, že pro začátek vsadí na talentovaného Štěpánka, kterému se povedly zápasy v Německu a na libereckém turnaji.

"Takhle to cítíme. Myslíme si, že Kuba Štěpánek měl výbornou formu, načasoval to. My potřebujeme, aby to bylo teď," vysvětloval Jandač. "U Martina Pruska hovoří zkušenost. Navíc nějaký čas nechytal a potřebujeme ho vidět v zápase. Před zraněním ale vypadal dobře."

Na brankáře karlovarských mistrů extraligy Lukáše Mensatora tak zbyla pouze role trojky, což se dalo vyčíst i ze čtvrtečního tréninku, kdy byli Štěpánek s Pruskem ve větším zápřahu. 

"Bohužel ta nepopulární role padla na Lukáše. To ale pro něj neznamená, že by se do branky nedostal. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále," říká Jandač. "Chtěli jsme, aby si odpočinul po play-off. A teď si myslíme, že Kuba (Štěpánek) má výbornou formu."

Velmi pravděpodobné také je, že v sobotním úvodním zápase proti Dánsku nastoupí mužstvo se třemi kompletními formacemi. "Na soupisce by mělo být sedmnáct hráčů. V NHL jsou ještě ve hře další hokejisté a nechceme se proto unáhlit," upřesňoval Jandač.

Zatímco mezi obránci je situace ještě nejasná, v útoku by na začátku měla mimo hru zůstat čtveřice Josef Vašíček, Roman Červenka, Michael Frolík a Rostislav Olesz.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní