Český tým už vyhlíží útočníka Michálka. S koučem Růžičkou je domluvený

29.04.2009 19:51

 

28. dubna 2009  21:32
Kloten (Od zvláštního zpravodaje iDNES.cz) - Čeští hokejisté by mohli brzy přivítat ve svém týmu novou posilu. Ze San Jose, které v noci na dnešek vypadlo v prvním kole Stanley Cupu s Anaheimem, by měl dorazit útočník Milan Michálek.

Milan Michálek ze San Jose slaví svůj gól v utkání s Detroitem.

foto: AP,  ČTK

Milan Michálek ze San Jose slaví svůj gól v utkání s Detroitem.

Kouč české reprezentace Vladimír Růžička už je s Michálkem domluvený, že do Švýcarska přijede, musí však ve středu projít výstupní lékařskou prohlídkou.

Podle jeho agenta Josefa Machaly by to ale neměl být problém. Pokud se tedy nestane nic mimořádného, měl by Michálek v pátek přiletět do Klotenu.

Mohl by tak zasáhnout už do programu osmifinálové skupiny, do níž si čeští hokejisté zajistili postup už po pondělní výhře nad Norskem 5:2.

Michálek by tak mohl na mistrovství světa ve Švýcarsku zapomenout na zklamání, kterým pro nejlepší tým základní části NHL bylo rychlé vyřazení z play-off.

Český kouč Vladimír Růžička měl mezi případnými posilami do útoku vyhlídnutého i Patrika Eliáše z New Jersey, které hraje dnes v noci rozhodující sedmý zápas s Carolinou.

Už dopředu ale Růžička prohlásil, že na jedno ze dvou volných míst na soupisce po skončení bojů v základních skupinách dopíše do útoku toho, kdo bude první k dispozici. Nyní to tak vypadá na Michálka.

"Kdo vypadne první, projde prohlídkou a řekne, že jede, tak toho chceme," naznačil Růžička, že si nebude mezi nimi vybírat.

Na druhé volné místo chce dopsat jednoho z obránců. Český kouč má zájem o Michala Rozsívala z New York Rangers. Jeho tým dnes v noci hraje sedmý zápas na ledě Washingtonu. 

Pokud nepřijede Rozsíval, bude na soupisku dopsán jako osmý bek Zdeněk Kutlák, který se s týmem připravuje ve Švýcarsku.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní