Crosby a spol. spustili ve Vancouveru davové šílenství

17.02.2010 20:05

Znatelné nadšení Kanaďanů v dosavadním průběhu olympiády bylo jen slabým odvarem euforie, kterou spustili se vstupem svých hokejistů do turnaje. „Need ticket“ stálo na desítkách papírových kartónů před halou Canada Hockey Place, velké naděje na shlédnutí zápasu s Norskem po lístcích dychtící fanoušci ale neměli.

17. 2. 2010 16:26 VANCOUVER

Už rozbruslení nastartovalo v hledišti ohlušující ryk, nad hlavami diváků se objevil les kanadských vlajek. „Go, Canada, go,“ znělo arénou, transparenty fanoušků hlásaly, že „Hokej je naše hra.“ Aby byla atmosféra ještě bouřlivější, pustili organizátoři krátce před zápasem na kostce nad ledem čerstvé záběry z finále snowboardkrosového závodu žen a vítězný průjezd cílem domácí Maelle Rickerové doprovodili fanoušci dalším bouřlivým jásotem.

Ten neustával ani při nástupu hráčů, vždyť jako první vjela na led hvězda místních Canucks Roberto Luongo. Aplausem se mu mohla rovnat už jen největší star kanadského výběru Sidney Crosby.

Osm důvodů k radosti dali frenetickým divákům domácí hokejisté svými střeleckými zásahy i během zápasu, stejně jako v NHL létaly na led po domnělém dovršení Iginlova hattricku kšiltovky, byť rozhodčí třetí gól forvardovi Calgary nepřiznali. „Atmosféra byla úžasná. V hledišti bylo ještě víc červené a bílé než jsem čekal,“ přiznal Jarome Iginla.

Hokejová euforie Kanadu jen tak neopustí a hráči to dobře vědí. „Ten tlak je obrovský, ale my jsme na něj zvyklí. Naše cesta za zlatem prostě začala, teď se musíme starat jen o to, abychom každý další zápas vyhráli,“ vyhlásil Luongo.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní