Hossa stihl pošpásovat s Havlátem, proti Čechům chce hrát

17.02.2010 20:06

Zdravotní problémy jejich největších hvězd souží před startem olympijského turnaje hokejový tým Slovenska. Marián Gáborík se dává dohromady po zranění stehna, Miroslav Šatan má zase potíže s pořezanou rukou. Nejlépe na tom není ani Marián Hossa, jenž nedávno prodělal lehčí otřes mozku. Narozdíl od předchozích dvou by ale měl útočník Chicaga proti české reprezentaci nastoupit.

17. 2. 2010 17:50 VANCOUVER

"Pro většinu hokejistů jsou takto vybičované zápasy nejlepší příležitostí si s chutí zahrát. Právě pro takové zápasy přece hokej hrajeme," řekl Marián Hossa slovenskému listu Šport. Zároveň ale krotí přehnaný optimismus fanoušků. "Pokud ale nebudu stoprocentně v pořádku, raději jeden nebo dva zápasy vynechám."

Prozatím to ovšem pro jednatřicetiletého forvarda vypadá nadějně. "Z našich zraněných má největší šanci nastoupit," potvrdil i lékař týmu Dalimír Jančovič. První zátěžový test dopadl dobře, Hossa už stihl absolvovat i vyšetření u neurologa. Zato další dva zřejmě zápas s naším týmem vynechají. "Gáboríka pořád místo u kolene bolí a Šatan zatím nemůže ani pevně uchopit hokejku," dodal doktor.  

Handzuš: Musíme se semknout! 

"Zranění k hokeji patří a musíme se k tomu nějak postavit. Buď nad tím budeme lamentovat, nebo se semkneme jako tým a budeme každý hrát na hranici svých možností. Myslím, že ta druhá možnost je jediná správná," burcuje útočník Michal Handzuš, jenž zažil vyřazení od Čechů ve čtvrtfinále olympiády v Turíně i osmigólový debakl na loňském MS ve Švýcarsku. 

Že to bude tentokrát jiné, je ale přesvědčen i trenér Slovenska Ján Filc. "Každý zápas začíná od stavu 0:0 a já věřím, že takový vydrží co nejdéle. A my snad přidáme něco navíc. Snad se nám podaří vyhnout tradičním chybám a naopak využijeme sílu jednotlivých hráčů, které tu máme," řekl.

Komu bude fandit otec Cháry?

Dilema bude mít před zápasem otec slovenského beka Zdena Cháry, jenž je Čech. "Nebude to mít jednoduché. Na jedné straně pochází ze země našeho soupeře, ale na druhé drží palce i mě," usmíval se urostlý Chára.

Marián Hossa už stihl v olympijské vesnici pokecat s někdejším spoluhráčem z Chicaga Martinem Havlátem. "Trochu jsme před zápasem pošpásovali. A shodli jsme se, že čím více je ten zápas vypjatý, tak tím větší radost je v něm hrát," prozradila jedna z největších hvězd slovenského hokeje současnosti.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní