Jágr by měl ve čtvrtfinále proti Finům hrát. Ale jak dlouho?

24.02.2010 19:33

V nejtěžších chvílích tuhého boje s Lotyši se český tým nemohl spolehnout na svoji největší hvězdu. Jaromíra Jágra po zásahu Alexandra Ovečkina v duelu s Rusy dál trápí bolesti, se kterými se nedá hrát. Trenéři přesto věří, že ve čtvrtfinále s Finy pomůže.

24. 2. 2010 08:37 VANCOUVER

Jen jednu třetinu mu dovolila bolest krku. Utrápený závěr zápasu sledoval z kabiny v televizi. „Bolí ho krk a horní část hrudní páteře,“ objasnil diagnózu lékař českého týmu Tomáš Vyskočil. „Proto jsme se domluvili, že odstoupí a dá se dohromady na zápas s Finy,“ dodal.

Jeho nasazení v závěru bitvy s pobaltským soupeřem nepřipadalo v úvahu, Jágr už byl na prodloužení převlečený. „Dozvěděl jsem se od masérů, že nemůže hrát,“ přiznal kouč Vladimír Růžička. „Mohl se otáčet, ale bolelo ho to,“ doplnil Vyskočil.

Bolí to "jako svině"

Jágr si na bolest stěžoval už o den dříve při ceremoniálu Triple Gold Clubu. „Jako svině,“ prohodil při odpovědi na otázku, zda ho stále hlava a krk bolí. Ovečkinův tvrdý hit na něm zanechal větší následky než doufal, neochránila ho ani jeho statná postava. „Kdyby ale takovou ránu dostal obyčejný člověk, nezvedne se,“ tvrdil doktor Vyskočil.

Klíčová otázka zní, zda necelých 24 hodin bude stačit na to, aby se dal dohromady. Je v nejlepších rukou, pracuje na něm renomovaný fyzioterapeut Pavel Kolář. „Navíc dostává léky na bolest a uvolnění svalů. Jeho start by neměl být ohrožen,“ říká Vyskočil.

Ani Růžička se podle svých slov nebojí, že Jágr v noci na čtvrtek (opět od 4 hodin) nenastoupí. „Věříme, že Jarda hrát bude. Ale uvidíme, jak dlouho,“ prohlásil kouč s obavami bezprostředně po zápase.

Jágr už se ale s několika zraněními během velkých turnajů dokázal popasovat. Naposledy na mistrovství světa ve Vídni, kdy i se zlomeným malíčkem dovedl český tým k titulu.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní