Martin Dejdar (Ozzák)

20.11.2009 16:15

ozzák

 

karta č. 1

 

karta č. 2

k výměně či k prodeji od 35 kč

 

Martin ,,Ozzák´´ Dejdar

Ozzák:
František Pacovský (50), Tomášův starší bratr, který celý svůj život zasvětil tvrdému rocku. Jeho skupina Krakatice, do které se mu podařilo zlanařit pouze svého bratra, to nedotáhla ani k prvnímu koncertu. Když Tomáš Krakatici opustil a začal zpívat pop, Ozzák se zařekl, že už s ním nikdy v životě nepromluví. Několik let mu to dokonce vydrželo, ale narození Tomášovy dcery Ivy ho přitáhlo zpátky do rodinného hnízda. Dobrosrdečný Tomáš ho zaměstnal ve své prodejně desek. Jenže Ozzák je velmi svérázný prodavač, který striktně rozděluje hudbu na dobrou a špatnou – tu špatnou prodávat nechce a tu dobrou rozdává i zadarmo

Martin:
Populární český herec, moderátor, producent, několikanásobný držitel cen TýTý a ANNO, držitel ceny Český lev za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Učitel tance, se narodil v roce 1965.
Vystudoval DAMU v roce 1987. Poté nastoupil do pražského divadla Studio Ypsilon, ale hostoval i v jiných pražských divadlech. V Ypsilonce hrál mimo jiné ve hrách Vosková figurína, Sebevrah, Tak jako tak, Matěj Poctiv, Bůh, Amerik, Mozart, Horké to někdo rád.
Objevil se i v televizních pohádkách a inscenacích: Komu straší ve věži, Husarská čest, Zlatý ostrov, Pes v zahradě, Lék pod kůži, Pofoukej mi jahody, Stvoření světa a další. Největší popularitu získal jako moderátor rádia Golem a různých TV pořadů (Kontakt, Šance, Vaše velká premiéra, Na vlastní nebezpečí, Ptákoviny).
Ve filmu debutoval již v roce 1985 v povídkovém snímku Milana Muchny Zelená léta, ovšem pravou přízeň si získal až o osm let později postavou Bejbyho v muzikálové komedii Šakalí léta. Velké hlavní role vytvořil poté ve snímcích Amerika, Učitel tance a Zdivočelá země (sestříhaná verze TV seriálu). Velkou charakterní roli mu nabídl režisér M.Luther v šestidílném seriálu o českých emigrantech podle námětu Pavla Kohouta Konec velkých prázdnin.
Začátkem roku 1998 Martin dotočil drama The Manor (Panství), které koprodukoval a také v něm ztvárnil hlavní mužskou roli. Jako producent a herec pak pokračoval filmem Eliška má ráda divočinu, který měl premiéru v roce 1999.
Exceloval hlavní rolí v seriálu Zdivočelá země, který odvysílala Česká televize poprvé v roce 1997 a v únoru 2011 dotočí čtvrtou a závěrečnou řadu tohoto vysoce ceněného díla.
Mezi jeho poslední filmy patří slovenský historický film Cinka Panna (2008) v režii Dušana Rapoše, filmové drama Bastardi 2 (2011) a film Hranaři (2011).
Již několik let mohou diváci Martina spatřit nejen na představeních divadla Ypsilon (
www.ypsilonka.cz), na obrazovkách TV Nova v sitcomu Comeback v roli Ozzáka, či v pořadu pro děti Studio kamarád (ČT 1). Martin je také výraznou osobností dabingu, jako Bart Simpson k divakům dokonce promlouvá již po 20. let.
V neposlední řadě je autorem a jedním z hlavních aktérů charitativní hokejové show HC OLYMP, v které účinkuje řada populárních osobností z oblasti kultury, sportu a politiky. 
V roce 2011 přijímá nabídku TV PRIMA a TV JOJ a zasedá v porotě největší světové televizní show Česko Slovensko má talent. Zároveň je obsazen do hlavní role Majera v pokračování filmového dramatu Bastardi 2 a do role Verbíře ve filmu Hranaři.
zdroj informací:

https://www.martindejdar.com/

 



Cena autogramu tohoto super člověka je:
35 kč + poštovné

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní