Ovečkinova výstraha pro soupeře: brusle s rozzuřenými ovečkami

17.02.2010 19:00

Nejen parádní hrou na ledě se na sebe často snaží upozornit ruský hokejový útočník Alexander Ovečkin. Při začátcích v NHL často dráždil soupeře svým zatemněným plexi před očima, při Utkání hvězd zase neváhal jet na brankáře s dvěma hokejkami, slunečními brýlemi a kloboukem na hlavě. A malou dávku svého šoumenství uplatňuje i v ruské reprezentaci - třeba neobvyklými bruslemi.

17. 2. 2010 13:22 VANCOUVER

Hned když největší hvězda ruských hokejistů dorazila do dějiště olympijských her ve Vancouveru, ptali se jej novináři co si tentokrát připravil za překvapení. Tehdy ještě dělal tajemného, ale na úterním tréninku už bylo jasno. Stačilo se podívat na brusle ruského bohatýra.

Nože na nohou Ovečkina zdobí žlutorudé plameny na černém pozadí. Z vnější strany je pod špičkou vyvedena číslovka osm, kterou nosí hokejista na dresu, pod patou je pak obrázek rozzuřené ovce se vskutku ďábelským výrazem. Na vnitřní straně je na stejném místě v plamenech ruská trikolora.

Ale možná to od Ovečkina ještě není všechno. Po zápase s Lotyšskem, kdy přispěl k vysoké výhře 8:2 dvěma góly, přešel otázku, zda právě upravené brusle jsou tím překvapením, o kterém před olympiádou mluvil, jen úsměvným mlčením. Na předcházející olympiádě v Turíně na sebe tehdy dvacetiletý Ovečkin upozornil ručně vymalovaným šarlatovým ostřím svých bruslí.

Pozadu ale letos nezůstali ani jeho spoluhráči ve sborné, především brankáři. Jevgenij Nabokov si nechal speciálně pro olympiádu namalovat na přední část masky ruský symbol dvouhlavého orla. Tento výtvor stál údajně ruskou federaci přes dva tisíce dolarů. Ilja Brzygalov má zase na masce obrázek vytvořený jeho pětiletou dcerou Anečkou.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní