Slavia vstoupila do Tipsport Cupu vítězstvím nad Kladnem

06.08.2009 20:31

 

Radost hokejisty Slavie Romana Červenky po gólu v pátém finále

Radost hokejisty Slavie Romana Červenky
 

Hokejisté Slavie Praha přivítali ve čtvrtek na svém ledě v úvodním utkání Tipsport Cupu Kladno a dokázali zvítěz 4:2. Branky Slavia dokázala vstřelit jak v přesilovce, tak v oslabení. Dvě trefy zaznamenali slávistický Červenka a kladenský Majeský.

6. 8. 2009 20:31 PRAHA

První letošní utkání Tipsport Cupu v Edenu přineslo v úvodní třetině více nepřesností než pohledných akcí a Slavia nedokázala proměnit ani jednu ze tří nabídnutých přesilových her. Přesto otevřela gólový účet zápasu jako první, když v osmé minutě skóroval Roman Červenka po rychle sehrané akci s Vondrkou. Kladno mělo oproti tomu početní výhodu pouze jednou, ale využilo ji na sto procent. Procházka našel z pravého rohu volného Majeského před brankou a ten se před odkrytou klecí nemýlil. To posadilo Kladenské na koně a na delší čas se usadili v útočném pásmu.

To si ovšem nepřenesli do druhé třetiny, kterou začali aktivněji slávisté. Zajímavé momenty přišly až ve druhé části po faulu Kally, který hrál loktem nebezpečně vysoko. Trestem byla pohotová střela Lukáše Endála z pravého kruhu, která zapadla přesně do pravého rohu a upravila stav na 2:1 pro domácí.

Ve třetí třetině poslal Červenka Slavii do dvougólového vedení, když si ve vlastním oslabení zajel za kladenskou obranu, kde ho našel perfektním pasem Vondrka. Červenka pak v souboji jeden na jednoho nedal brankáři Kopřivovi šanci. Kladno ještě vykřesalo naději na úspěch, když v padesáté minutě prostřelil Roberta Slipčenka ve slávistické brance z dálky opět Majeský. Domácí však v zápětí odskočili na rozdíl dvou branek po úspěšném zakončení Miloslava Čermáka a ten si udrželi až do konce utkání.

 

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní