Smutný střelec gólu Rolinek: Rozhodla druhá třetina a vyloučení

30.04.2009 12:55

 

29. dubna 2009  23:34
Kloten
(Od zvláštního zpravodaje MF DNES)
- Mezi novináře přišel hokejový útočník Tomáš Rolinek celý zpocený, ale skleslý. V utkání mistrovství světa proti Finsku dal gól, český tým však v souboji padl 3:4.

Tomáš Rolinek slaví gól s Janem Markem.

foto: Reuters

Tomáš Rolinek slaví gól s Janem Markem.

Přitom jste vedli. Co se stalo?
Rozhodla druhá třetina. Byli jsme hodně vylučovaní a Finové se vrátili do hry. Stav vyrovnali. Dva góly jsme dostali v oslabení, dva v přečíslení dva hráči na žádného. Po dvou chybách. Co k tomu mám říct? Tentokrát rozhodlo oslabení.

Je to váš velký nešvar, nebo na vás byl přísnější rozhodčí?
Nešvar? Já nikdy nekritizuju rozhodčího, takže se do toho nebudu pouštět ani teď. Hodně jsme faulovali. Možná dva, tři fauly byly na hraně. Ale nemůžeme se na nic vymlouvat.

Zkuste pominout vyloučení. Cítíte, že jinak jste hráli solidní zápas?
To určitě. Nebylo to od nás špatné utkání. To každopádně.

Jaký byl přímo na ledě rabiát Ruutu, o kterém se tolik mluvilo?
Pokoušel jsem se ho nevšímat. Viděl jsem ho jen jednou, když simuloval na ledě pád. Jinak to nebyla hra proti Ruutu, ale proti Finsku.

Říkalo se: tohle bude první vážný test. Co tedy ukázal?
Nevím, jak bych ho rozebral. Zas tak bych ho nehodnotil. Do utkání s Kanadou budeme mít čas ho rozebrat na videu, trenéři nám řeknou o našich chybách. Teď o tom nejsem moc schopný povídat.

S Kanadou hrajete už ve čtvrtek.
Víme to. Hned druhý den po takhle obtížném zápase. Co vám k tomu mám říct? Bude to těžký soupeř, se kterým budeme bojovat s těžkýma nohama po Finech. Pokud se ale tentokrát vyvarujeme zbytečných faulů, můžeme s nimi hrát rovnocennou partii.

Autoři:

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní