Tipsport Cup prověří připravenost týmů i nová pravidla

03.08.2009 17:15

 

Rozdělení do skupin Tipsport Hockey Cupu 2009

A

HC MOUNTFIELD České Budějovice, HC Plzeň 1929, HC Sparta Praha, HC VCES Hradec Králové, KLH Chomutov

B

Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Energie Karlovy Vary, HC Litvínov, HC Slovan Ústečtí Lvi

C

HC Dukla Jihlava, HC Eaton Pardubice, HC GEUS OKNA Kladno, HC Slavia Praha, HC Vrchlabí

D

HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, HC Vítkovice Steel, Orli Znojmo, PSG Zlín

Tradiční předkrm pro hokejové fanoušky, Tipsport Hockey Cup, nabídne v ročníku 2009/10 Dominika Haška i novinky v pravidlech a poodhalí připravenost mužstev na nový ročník extraligy a 1. ligy.

3. 8. 2009 17:15 PRAHA

Celého turnaje se stejně jako loni zúčastní dvacet mužstev, tedy kompletní extraligové zastoupení, doplněné o šest prvoligových klubů, mezi nimiž jsou i nejvýraznější aspiranti na titul Chomutov a Ústí nad Labem. Nováčkem v turnaji bude Dukla Jihlava, která nahradí Olomouc. 

"Ve složení skupin budou jen minimální změny oproti loňskému ročníku. Při jejich sestavování byl kladen důraz hlavně na co nejmenší cestovní náklady jednotlivých mužstev," uvedl ředitele Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc na pondělní tiskové konferenci. V důsledku toho se již ve skupině utkají loňští finalisté Znojemští Orli a Kometa Brno, kteří si navíc navzájem prohodili extraligovou příslušnost.

Nová hala Varů, Hašek, nová pravidla

Letošní ročník nabídne hned tři výrazná poprvé. Prvním je premiéra Karlových Varů ve zbrusu nové KV Areně v utkání s HC Litvínov. Druhým a pro diváky nejatraktivnějším bude start Dominika Haška v brance Pardubic, o jehož formě může právě Tipsport Hockey Cup leccos napovědět.

První ostrou zkouškou projdou také tři změny v pravidlech, podle nichž se bude hrát i nadcházející sezóna extraligy a 1. ligy. Tým nesmí vystřídat, pokud zahraje puk na zakázané uvolnění, po vyloučení se bude vhazovat v obranném pásmu potrestaného celku a buly se bude odehrávat výhradně na devíti určených bodech, nikoliv už na místech poblíž přerušení hry.

Pokud se nedostanete na některý ze stadiónů, můžete vybraná utkání sledovat i na obrazovkách České televize. Přenosů je připraveno celkem šest a první proběhne v pondělí 10. srpna od 18:00, kdy změří síly v atraktivním souboji Eaton Pardubice se Slavií Praha.

Podle bookmakerů Tipsportu je největším favoritem pražská Sparta s kurzem 6.00, následovaná Pardubicemi a Vítkovicemi se 7.00. Ale vzhledem k faktu, že obhájcem prvenství je tehdy prvoligová Kometa Brno, nemají extraligové celky nic jisté.

Finále se odehraje 2. září na ledě lepšího týmu v konečné tabulce O2 extraligy z loňské sezóny.

Zpět
PRODEJ A VÝMĚNA AUTOGRAMŮ a ostatní